Wintersport Zwitserland

Posted on March 13 2010 by admin

Zwitserland is een veelzijdig wintersportland en is hierdoor een goede concurrent geworden van landen als Oostenrijk en Frankrijk. Daarnaast staat Zwitserland bekend om haar prachtige winterpanorama’s en de Zwitserse wintersportoorden staan garant voor kwaliteit.

Door de hoge ligging van de wintersportoorden in Zwitserland is het een sneeuwzeker wintersportland. In veel skigebieden is er ook een gletsjer, wat deze sneeuwzekerheid bevordert. De Zwitserse gebieden kennen een breed scala aan pistes zodat ieder niveau skiër aan zijn/haar trekken kan komen. Zwitserland is een avontuurlijke wintersport bestemming met een grote diversiteit aan skigebieden. Doordat het land ook over een indrukwekkend landschap en een ongerepte natuur beschikt, is Zwitserland ook een prachtige bestemming voor wandelaars, klimmers en langlaufers.

Zwitserland biedt naast de kleine gezellige skigebiedjes ook megaskigebieden zoals het bekende Les Quatres Vallées. De skigebieden zijn modern en bieden uitgebreide wintersportvoorzieningen voor zowel de skiër als ook de snowboarder, langlaufer en wandelaar.

Veel van de skidorpen in Zwitserland zijn (gedeeltelijk) autovrij en dus ideaal voor gezinnen met kleine kinderen.

Ook voor de après-ski kunt u terecht in Zwitserland met de vele sneeuwbars en restaurants op en langs de pistes. De traditionele keuken van Zwitserland staat ook al jaren bekend om haar heerlijke gerechten zoals raclette en kaasfondue. Maar u kunt niet alleen op het culinaire gebied rekenen op Zwitserland, ook op wellnessgebied kunt u terecht in dit land.

In Zwitserland worden de talen uit omliggende landen gesproken, namelijk duits, frans, italiaans en rheto-romaans.

Op zoek naar kwaliteit, culinair en wellness, kies dan voor een wintersportvakantie in Zwitserland.

Leave a Reply