Wintersport Oostenrijk

Posted on March 13 2010 by admin

Oostenrijk is en blijft een van de populairste wintersportbestemmingen voor Nederlanders. Het land kent snel geprepareerde pistes, moderne liftinstallatie en natuurlijk de bekende ‘Gemütlichkeit’. Oostenrijk is een heel divers wintersportland met grillige bergtoppen, maar ook met rustig glooiend berglandschap. Hierdoor is het een wintersportland dat geschikt is voor zowel de ervaren wintersporter die een nieuwe uitdaging zoekt als ook voor de beginnende wintersporter die de techniek nog onder de knie moet krijgen.

Ook voor na de activiteiten in de sneeuw zijn er verschillende mogelijkheden. Zo zijn er de kleinere bergdorpen als Köningsleiten, maar ook de grote overbekende topbestemmingen als Mayrhofen. Maar waar u ook bent, overal in Oostenrijk kunt u rekenen op goede après-ski mogelijkheden en de Oostenrijkse Gemütlichkeit. Aangezien Oostenrijk bekend staat om haar fantastiche après-ski, is dit iets wat u moet ervaren als u kiest voor een wintersportvakantie in Oostenrijk.

Doordat de skigebieden in Oostenrijk veelal met elkaar verbonden zijn, kunt u heerlijke lange tochten maken. De ervaren wintersporters kunnen kilometers pistes afdalen, maar kunnen ook voor de uitdagende steile bergwanden kiezen. Beginners kunnen terecht op de brede en rustige pistes. En ook voor de langlaufers zijn er vele mogelijkheden.

Door de schitterende natuur in Oostenrijk is het land ook zeer geschikt voor de wandelaar en langlaufer. Oostenrijk is één van de bosrijkste landen van Europa en de hoogste bergtoppen liggen op een hoogte van zo’n 4000 meter. De accommodatie in Oostenrijk is altijd sfeervol en wordt vaak gerund door een Oostenrijkste familie, waardoor ook hier weer de Oostenrijkse Gemütlichkeit naar voren komt.

Kortom, voor een unieke wintersportvakantie moet u naar Oostenrijk!

Leave a Reply