Wintersport Canada

Posted on March 13 2010 by admin

Canada lijkt de wintersporthit van 2010 te worden. Door de gunstige koers van de dollar ten opzichte van de euro is een wintersportvakantie in Canada ineens betaalbaar geworden en vaak zelfs goedkoper dan wintersporten in Frankrijk of Oostenrijk.

Wintersporten in Noord-Amerika is een belevenis die je niet kunt vergelijken met de gebruikelijke wintersportvakanties in Europa. De skigebieden zijn voorzien van prachtige sneeuw en de skigebieden zijn perfect georganiseerd.

De Canadese Rocky Mountains liggen Noord-Amerika en vormen een indrukwekkende bergketen. De toppen van deze bergketen bereiken een hoogte van 2500 meter. De Rocky Mountains bieden tal van skimogelijkheden in grotere en kleinere skigebieden. Kwaliteit staat bovenaan de checklist in al de skigebieden in Canada, gevolgd door service en gastvrijheid.

De wintersportgebieden kennen verschillende gezellige plaatsen met accommodaties in diverse prijsklassen, dus voor ieder wat wils in Canada!

Bekende skigebieden hoog in de Rockies zijn Aspen, Vail, Beaver Creek, Breckenridge, Keystone en Winterpark. Door de hoge ligging van deze gebieden kun je er zeker van zijn dat er sneeuw ligt.

Het meest bekende wintersportgebied van Canada is Whistler, gelegen aan de west-kust en op zo’n 1,5 uur rijden van Vancouver. Whistler is het grootste skigebied van Noord-Amerika en staat bekend om het goede uitgaansleven.

Een ander skigebied van Canada bestaat uit eigenlijk 3 kleinere gebieden rond de dorpen Banff en Lake Louise. Deze skigebiedjes liggen op ca. 2 uur rijden van Calgary, middenin de Rocky Mountains.

Een wintersportvakantie in Canada is een combinatie van perfecte sneeuwcondities, rust en overweldigende natuur.

Leave a Reply