Wintersport Duitsland

Posted on March 13 2010 by admin

De meeste Nederlanders, die op wintersport gaan, zullen kiezen voor Oostenrijk of Frankrijk. Toch kent Duitsland ook echt wel een aantal mooie wintersport-bestemmingen, die goed kunnen concurreren met de bekende ski-gebieden in Oostenrijk en Frankrijk.

Een groot voordeel van wintersport in Duitsland is dat het een stuk dichterbij huis is. Duitsland wordt vaak als doorreisland gebruikt, maar het kan dus ook gewoon al de eindbestemming zijn.

Wat betreft de sneeuwzekerheid in Duitsland, komen niet alle gebieden even goed uit de test. Met name de lage pistes in het Sauerland zijn slechts een aantal dagen of weken voorzien van goede ski-sneeuw. Het middelgebergte kent iets meer zekerheid en over het algemeen zullen de wintersportplaatsen die boven de 700-metergrens liggen volop sneeuw hebben van midden december tot half maart. Hieronder vallen met name de gebieden in Zuid-Duitsland.

Duitsland kent eigenlijk drie verschillende gebergten, waardoor het de nodige keuzes biedt. Voor een beginneling is het hoge heuvelland van de Eifel, het Sauerland, de Harz en het Thüringer Wald een goede keuze. Wintersporters die voor een ‘goedkope’ vakantie kiezen, kunnen terecht in het middelgebergte van het Zwarte Woud, het Beierse Woud en het Erzgebergte. Voor de fanatiekelingen biedt Zuid-Duitsland, met het hooggebergte van de Allgäu en de Beierse Alpen, de nodige mogelijkheden.

Een ander voordeel van wintersport in Duitsland is dat er over het algemeen geen lange rijen staan bij de skiliften, met uitzondering van mooie weekenden. Ook de prijzen zijn nog niet extreem hoog, door de betrekkelijke onbekendheid van de Duitse wintersportplaatsen.

Duitsland is dus een prima keuze voor uw wintersportvakantie!

Leave a Reply