Wintersportvakanties zijn erg populair onder de Nederlanders en dat is ook logisch, want het is een lekker sportieve vakantie met ontzettend veel gezelligheid. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje en er gebeuren nogal eens ongelukken tijdens een wintersportvakantie. Dus een goede wintersportverzekering is zeker geen overbodige luxe.

Een wintersportverzekering bestaat eigenlijk uit een goede reisverzekering en een eventuele aanvullende reisverzekering. Met uw reisverzekering bent u dan gedekt voor verlies of beschadiging van uw bagage, geneeskundige kosten (vaak wel met een eigen risico), onvoorziene kosten (bijvoorbeeld als u ingesneeuwd raakt en uw verblijf dus moet verlengen) en ongevallen.

Echter niet elke reisverzekering biedt hulp bij ongevallen die gebeuren tijdens het wintersporten. Hiervoor moet vaak een aanvullende reisverzekering worden afgesloten. Bij deze aanvullende reisverzekering moet u goed opletten wat er wel en niet verzekerd wordt. Een goede wintersportverzekering verzekert u tegen alle wintersportongelukken (dus ook ongelukken die off-piste gebeuren), betaalt reddingen (hoe uitgebreid deze ook zijn) en regelt een speciale gipsvlucht mocht dit nodig zijn.

Toch moet u goed opletten voordat u uw verzekering afsluit, want veel verzekeringen bieden uitsluitend hulp bij ongelukken die op de piste zijn gebeurd. Dus als u off-piste gaat skiën of snowboarden en er gebeurt daar iets, dan zijn alle kosten in eens voor uw eigen rekening en dan wordt de toch al niet goedkope wintersportvakantie wel erg duur!

Ook zijn andere activiteiten zoals kite-boarden of kite-skiën, speed-riding en ijsklimmen vaak niet inbegrepen in uw verzekering. Als u van plan bent om een van deze activiteiten te gaan doen, is het verstandig om extra navraag te doen bij uw verzekering om zeker te maken dat u verzekerd bent voor een ongeluk tijdens zo’n activiteit.

Verder is het ook belangrijk om te kijken naar de maximaal uit te keren bedragen van uw verzekering. Als u bijvoorbeeld naar een privé-kliniek in Zwitserland wordt gebracht, lopen de kosten daar vaak behoorlijk op.

Het kan dus van groot belang zijn om een aantal verschillende wintersportverzekeringen met elkaar te vergelijken en goed door te vragen over wat er wel en niet gedekt wordt met deze wintersportverzekering. En dan verder natuurlijk hopen dat u geen gebruik hoeft te maken van uw verzekering!