Val Thorens ligt in de Franse Alpen en behoort, met haar 2300 meter hoogte, tot het hoogstgelegen ski-resort van Europa. Val Thorens is onderdeel van Les Trois Vallées, het grootste skigebied in de wereld met meer dan 600 kilometer pistes. Door de hoge ligging biedt dit gebied optimale sneeuwzekerheid en kan er hier van half november tot half mei geskied worden. Het ski-gebied van Val Thorens biedt zo’n 140 km pistes en is daarmee meer dan genoeg voor de beginnende en licht-gevorderde skiër. Voor de ervaren skiërs biedt een ski-pas voor het hele gebied van Les Trois Vallées de uitkomst.

Ook voor de snowboarders en freestylers biedt Val Thorens de nodige mogelijkheden. Er zijn talloze off-piste mogelijkheden en ook zijn er funparken. Het park Le Menhir is een absolute hotspot. Dagelijks worden faciliteiten van dit park geshaped en dus is het park altijd in goede conditie.

De liften in Val Thorens beginnen vanaf ongeveer elke accommodatie en aan het eind van de dag kunt u terug naar uw verblijf skiën of snowboarden. Ook rijdt er, tot een uur of acht ‘s avonds, een gratis ski-bus door het dorp.

En dan begint de après-ski. Ook daaraan is geen gebrek in Val Thorens. Zowel aan de piste als ook in het centrum zijn er talloze gezellige terrasjes, restaurants en discotheken. ‘s Middags is 360° een populaire bestemming. Dit is een nieuwe bar, die zich op de piste bevindt en wordt gezien als de nieuwe hit van Val Thorens. Het Veronica Snowcafé is een andere populaire bestemming onder de Nederlanders. Het kent een afwisselend programma en regelmatig zijn er bekende jocks en BN’ers te vinden.

Verder zijn er twee grote winkelcentra, een bioscoop, een sportcentrum, een bowlingcentrum, tennisbanen en een zwembad. Bij het zwembad kunt u ook genieten van een sauna en een turks stoombad.Als dit nog niet genoeg is, is er nog demogelijkheid om een keer mee te gaan op een avondtocht op een sneeuwscooter.

U hoeft zich in Val Thorens dus echt geen moment te vervelen en u zult hier een fantastische wintersportvakantie kunnen houden!