Het blijft altijd weer de vraag wat nemen we mee op vakantie. Zo ook met de wintersportvakantie. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende internetsite’s die ons daarmee kunnen helpen.

Het hangt natuurlijk af op wat voor wintersportreis u gaat, want als u met een georganiseerde reis op wintersport gaat, zijn er vaak al heel veel dingen voor u geregeld. In veel gevallen krijgt u ook een inpak-lijst van de organisatie met daarop de dingen die u zelf mee moet nemen. Dat is dus lekker makkelijk!

Maar als u zelf met de auto op wintersport gaat, komt er veel meer bij kijken. Dan gaat t niet alleen om de dingen die u op de plaats van bestemming nodig heeft, maar ook allerlei spullen die u onderweg nodig heeft voor uw auto en voor u zelf en uw medereizigers.

Winterbanden en sneeuwkettingen zijn dan vaak de eerste op de lijst. Maar het is ook verstandig om dekens en extra eten en drinken mee te nemen voor onvoorziene omstandigheden. U kunt zo maar in een sneeuwstorm terecht komen en dan is het wel lekker als u daar enigszins op voorbereid bent.

Verstandig is het om een setje samen te stellen met winterspullen voor de auto en zorg er dan voor dat u dit setje als laatste in de auto zet, zodat het makkelijk bereikbaar is onderweg! Want er is weinig dat frustrerender is dan wanneer u onderweg iets nodig heeft en u voordat u hierbij kunt eerst de hele auto leeg moet halen.

Voor hulp met uw inpaklijst kunt u ook kijken op www.meenemen.nl of, voor een specifieke wintersport inpaklijst, kunt u kijken op www.opreis.nl/inpaklijst-wintersport/ Deze standaard-inpaklijsten kunt u vervolgens aanvullen met uw eigen artikels en dan bent u klaar voor vertrek!

Succes met inpakken en veel plezier op uw wintersportvakantie!