Skimateriaal kopen of huren? Dat is altijd weer de vraag die wordt gesteld als het om wintersport gaat. Het is moeilijk om hier een juist antwoord op te geven, want het voor de een is huren de juiste optie en voor de ander juist kopen.

Huren lijkt de beste optie voor degene die voor het eerst op wintersport gaan. Degene die ieder jaar minstens één keer op wintersport gaan, zijn over het algemeen goedkoper uit met eigen materiaal kopen. Maar het gaat bij deze keuze niet alleen om het geld. Er zijn nog een heleboel andere dingen die je moet afwegen voordat je een keuze maakt, zoals bijvoorbeeld onderhoud en bergruimte.

Voordelen van huren:

  • Je hoeft ski’s of snowboards niet zelf te onderhouden. Slijpen, waxen en bindingen kosten niets extra.
  • Je kunt steeds ander materiaal proberen en vaak worden ook de nieuwste modellen verhuurd, zodat je ieder jaar de nieuwste spullen kunt uitproberen.
  • Ook een voordeel van huren is dat je de spullen niet mee hoeft te nemen en dat scheelt heel wat bagageruimte.

Voordelen van kopen:

  • Je zult vertrouwd raken met je eigen materiaal, wat ten goede komt aan jouw ski- of snowboardprestaties.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen materiaal en er is dus niet iemand anders die bruut met jouw materiaal om kan gaan. Je kiest je eigen kwaliteit en stijl.
  • Je hoeft niet bang te zijn dat de ski’s of het snowboard dat jij graag wilt, al is uitverhuurd.

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan het huren of kopen van het materiaal. Eigenlijk liggen de nadelen nogal voor de hand als je de verschillende voordelen met elkaar vergelijkt. Een belangrijk nadeel van huren is dus dat je iedere keer ander materiaal gebruikt en dus niet echt vertrouwd kunt raken met het materiaal. Een belangrijk nadeel van kopen is het eigen onderhouden van het materiaal en ook het meenemen van het materiaal naar de wintersportbestemming.

Nu is het dus afwegen welke voor- en nadelen het zwaarst wegen en dan kunt u uw beslissing maken.
Succes!