Mayrhofen is een stadje in het ‘Zillertal’ van Tirol in Oostenrijk. Het ligt op ongeveer een uur rijden vanaf Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. Mayrhofen ligt vlakbij de Hintertux gletsjer, die, met zijn 3250m boven zeeniveau, boven de sneeuwgrens ligt.

Het stadje biedt verscheidene zomer- en wintersporten, waaronder skiën, bergwandelen, mountainbiken en paragliden. Gelegen tussen de Penken en Ahorn bergen biedt Mayrhofen in de winter prachtige ski-pistes voor een skivakantie en in de zomer is het perfect voor lange bergwandelingen, mountainbiken of paragliden.

Met de Mayrhofen ski-pas heb je toegang tot ca. 157km perfect onderhouden ski-routes, waarvan de langste route 9 km lang is.

De Ahorn berg is er voor de beginners en biedt dus met name makkelijke en gemiddelde skiroutes. De Penken berg biedt een grote verscheidenheid aan ski-routes van verschillende niveau’s, waaronder ook de stijlste piste van Oostenrijk, de Harakiri.

Het hoogste punt in Mayrhofen is slechts 2500m, waardoor er niet altijd de beste sneeuw is, maar er wordt genoeg sneeuw gemaakt voor de meest gebruikte pistes.

Als je in het centrum van Mayrhofen verblijft, kun je met de Penkenbahn gondel op en neer naar de ski-pistes van de Penkenberg. De Ahornberg is te bereiken met de Ahorn Cable car, die, met een maximum van 160 passagiers, de grootste kabelbaan van Oostenrijk is.

Mayrhofen is de snowboarders zeker niet vergeten en speciaal voor hen is er een ‘funpark’ aangelegd. Het Burton Park Mayrhofen behoort tot de beste Funparks van de alpen.

Ook voor bergwandelaars is Mayrhofen een goede basis. Er zijn honderden duidelijk gemarkeerde wandelingen uitgezet, voor zowel beginners als ook voor de meer ervaren wandelaars.

Een bijzonder, jaarlijks terugkerend evenement in Mayrhofen is het Snowbombing Music Festival. Dit vindt (sinds 2005) elk jaar plaats in de lente, meestal begin april, en is met name bekend onder de fans van de Electronic Dance.