Les Menuires is een wintersportgebied gelegen op 1850 meter in de Vallée des Belleville en maakt deel uit van Les Trois Vallées, in Frankrijk. De wintersportgebieden Saint-Martin en Val Thorens maken ook deel uit van Les Trois Vallées. Het ski-gebied van Les Trois Vallées is het grootste ski-gebied van de wereld met 600km pistes en 180 ski-lifts en biedt een grote verscheidenheid aan pistes, routes en activiteiten.

In 1992 werden een aantal onderdelen van de Olympische Winterspelen gehouden in Les Menuires. Hiervoor moest het dorp een grote opknapbeurt krijgen. Vandaar dat Les Menuires nu een modern opgezet ski-dorp is, waar bijna elk gebouw per ski te bereiken is.

Les Menuires bestaat uit drie gedeeltes, La Croisette, Le Reberty en Les Bruyères. La Croisette is het oudere gedeelte van Les Menuires. Hier vindt u meer hoogbouw en een galerij met winkels, bars, restaurants en gezellige terrasjes aan de pistes. De uitgelegen plek om even uit te rusten tijdens het skiën of snowboarden. Het winkelcentrum ligt aan het sneeuw-plein. Dit is een hoefijzer-vormig plein waar pisten en ski-liften samenkomen.

De later aangelegde gedeelten, Le Reberty en Les Bruyères, zijn de chalet-gebieden. En ook deze gebieden zijn van alle gemakken voorzien.

In Les Menuires is er voor iedereen iets. Voor de beginners en kinderen zijn er een aantal speciaal aangelegde pistes met gratis loopband-liften. Ook voor de snowboarders is Les Menuires zeer de moeite waard, want voor hen zijn er veel extra faciliteiten aangelegd. De liften vanuit het dorp gaan alle kanten op en zorgen voor goede aansluiting op de gevarieerde pistes van Les Menuires zelf als ook die van Saint-Martin de Belleville. En met de grote-lift-pas van Les Trois Vallées kunt u ook op de pistes van Val Thorens terecht.

Bovendien is Les Menuires een van de goedkoopste ski-gebieden in Frankrijk, dus zeker de moeite waard om een keer uw wintersportvakantie hier door te brengen.