Les Deux Alpes, ook wel Les 2 Alpes of Les 2 Alpes 3600, ligt op 1650 meter hoogte en de liften gaan naar een hoogte van 3600 meter. Bij Les Deux Alpes ligt de grootste gletsjer waarop je kunt skiën in Europa. Dit ski-resort is na Chamonix het oudste ski-oord van Frankrijk.

De naam Les Deux Alpes komt niet zo zeer van de twee bergen die het ski-gebied omringen, maar meer van de twee dorpjes, Venosc en Mont De Lans. Deze dorpjes liggen aan beide einden van het noord-zuid plateau waarop het ski-resort is gebouwd.

Les Deux Alpes is een van de hoogst gelegen ski-gebieden in Europa. Het biedt zo’n 220km ski-pistes en heeft een verticale drop van 2300 meter. De pistes van Les Deux Alpes hebben een beetje van een omgekeerde stijl vergeleken met andere ski-gebieden. De hoger gelegen ski-routes, inclusief die van de gletsjer, zijn de gemakkelijkere routes. De minder ervaren skiërs kunnen vervolgens met een gondel terug naar het dorp. De lager gelegen routes zijn de stijlere en meer uitdagende routes.

In totaal biedt Les Deux Alpes zo’n 100 onderhouden en aangegeven ski-routes, maar daarnaast zijn er ook genoeg mogelijkheden voor het skiën buiten de pistes.

Les Deux Alpes beschikt ook over een van de meest uitgebreide snow-parken van Europa met onder andere een half-pipe.

Het lift-systeem kan in totaal ca. 66000 mensen per uur de berg op krijgen en bestaat uit 51 liften. La Grave kan bereikt worden door met een lift naar de top, Dome de la Lauze, te gaan en vervolgens een stuk lopen. Soms kun je in plaats van lopen getrokken worden achter een snow-cat. Dit gebied is uitsluitend voor de ervaren skiërs.

De aanwezigheid van de gletsjer zorgt er voor dat skiën het hele jaar door mogelijk is. Hoewel het skiën op de gletsjer niet echt iets bijzonders is, is het vergezicht dat je vanaf de gletsjer op 3600 meter krijgt wel fantastisch.

Les Deux Alpes is een van de levendigste ski-gebieden in Franse Alpen. Aan het einde van elke dag kan er flink gefeest worden in de gezellige après-ski-bars en discotheken. Sluit een actieve ski- of snowboarddag dus af met een drankje en muziek!