Les Arcs is een ski-gebied gelegen in de franse regio Savoie. Sinds in 2003 de Vanoise Express gondellift werd geopend, werden de ski-gebieden van Les Arcs en La Plagne met elkaar verbonden en ontstond het ski-gebied Paradiski (Les Arcs en La Plagne). Paradiski is één van de grootste en meest diverse ski-gebieden van de wereld met 232 pistes en meer dan 425km ski-routes. Het gebied biedt fantastische mogelijkheden voor skiërs van elk niveau.

Het ski-gebied van Les Arcs zelf kent zo’n 117 pistes en 54 liften. Het hoogste punt is Aiguille Rouge (de rode naald). Het uitzicht vanaf hier, op 3226 meter hoogte, is prachtig. Voor de snowboarders is er in Les Arcs een groot snowpark met diverse jumps en een boardercross.

Het ski-gebied kent zowel open ski-routes als ook de meer beboste routes. Ook voor off-piste skiën zijn er mogelijkheden te over. Een populaire route is vanaf Aiguille Rouge naar beneden naar Villaroger. Een andere route is vanaf La Plagne vanaf de gletsjer Bellecôte naar beneden naar Nancroix valley, iets beneden Peisey.

Les Arcs bestaat eigenlijk uit vier verschillende dorpen, die met een pendelbus met elkaar verbonden zijn.

Arc 1600 is het oudste en kleinste dorp van de vier en ideaal voor gezinnen met kleine kinderen doordat het dorp lekker compact is.

Arc 1800 is het grootste dorp van de vier. Hier komen vooral de jonge wintersporters, omdat dit dorp de beste après-ski kent in Les Arcs. Het dorp bestaat uit langgerekte gebouwen op een redelijke afstand van de pistes, maar kent ook een aantal houten, kleinere gebouwen, wat meer tussen de bomen.

Arc 1950 is het nieuwste ski-dorp van Les Arcs, gebouwd in 2003. Kwaliteit, service en luxe staan in Arc 1950 hoog in het vaandel. Het gezellige centrum heeft uitstekende restaurants, een aantal bars, een supermarkt, een bakkerij en verschillende winkeltjes.

Arc 2000 is het hoogst gelegen dorp van Les Arcs. Arc 2000 trekt daardoor met name diegenen aan, die puur voor het skiën komen. Het is een vrij klein dorp met een beperkt aantal restaurants, barretjes en winkels. Arc 2000 staat bekend om het speedskiën. De goed geoefende skiërs kunnen de verschillende zwarte afdalingen vanaf de Aiguille Rouge uitproberen.

Les Arcs biedt dus voor alle type wintersporters de uitkomst!