La Toussuire ligt in het noordelijke deel van de Alpen, in de Maurienne-vallei. Het is één van de grootste wintersportdorpen van het ski-gebied Les Sybelles. Les Sybelles ligt vlakbij de Italiaanse grens, tussen Chambéry en Turijn.

Het ski-gebied, Les Sybelles, is één van de weinige ski-gebieden in Frankrijk dat nog niet door het grote publiek ontdekt is. Hoewel het gebied beschikt over maar liefst 310km aaneengesloten pistes. Het gebied bestaat uit zes ski-dorpen, Saint Sorlin D’Arves, Saint Jean D’Arves, Le Corbier, La Toussuire, Les Bottières en Saint Colomban des Villards.

Door de aanwezigheid van vele blauwe pistes is het gebied ideaal voor de beginnende wintersporter. Verder zijn er een aantal pittige rode pistes en oneindig veel mogelijkheden voor het off-piste skiën. Dus ook voor de meer ervaren skiër is het zeker de moeite van een bezoek waard.

De dorpjes Le Corbier en La Toussuire beschikken over een snowpark, waar de freestyle snowboarders en skiërs zich kunnen uitleven.

Het dorp La Toussuire ligt geheel ingesloten door bergen en de pistes liggen aan drie kanten om het dorp heen. Een aantal pistes eindigt direct in het centrum van La Toussuire, wat vaak een gezellige drukte oplevert aan het einde van de dag, wanneer iedereen terug komt in het dorp. Het dorp bestaat uit twee gedeelten met elk een eigen stijl en karakter. Beneden ligt het centrum met de grotere complexen, diverse winkeltjes en gezellige restaurants. Het hoger gelegen en nieuwere gedeelte bestaat voornamelijk uit kleine gebouwen en vrijstaande chalets.

Naast skiën en snowboarden zijn er in de winter ook tal van andere activiteiten te doen in Toussuire. U kunt op een hondenslee-tocht gaan of gaan wandelen in de bergen, er is een 20km lang voetpad aanwezig. Ook is er een natuurlijke ijsbaan aanwezig om te gaan schaatsen. Of u kunt gaan parapenten. In het centrum van La Toussuire is ook nog een bioscoop, dus u hoeft zich zeker niet te vervelen in dit Franse bergdorpje!