La Plagne ligt in het zuid-oosten van de Franse regio Savoie. Dit is in het westelijke deel van de Alpen. Het gebied ligt dichtbij de grens met Zwitserland en Italië. Het is gelegen is het Tarentaise gebied en maakt deel uit van het Paradiski ski-gebied.

La Plagne bestaat uit een tiental plaatsen. Vier, wat lager gelegen, dorpjes met een authentiek, traditioneel en rustig karakter en zes hoger gelegen, modernere ski-oorden. De lager gelegen ski-dorpen, Montchavin (1250 m), Champagny la Vanoise (1250 m), Plagne Montalbert (1350 m) en les Coches (1450 m), hebben toegang tot het hele ski-gebied. De zes hoger gelegen ski-resorts, Plagne 1800 (1800 m),Plagne Bellecôte (1930 m), Plagne Centre (1970 m), Belle Plagne (1970 m), Plagne Villages (2050 m) en Aime La Plagne (2100 m), aan de voet van de piste, zijn met elkaar verbonden door een gratis ski-bus, die rijdt vanaf acht uur ‘s ochtends tot middernacht.

La Plagne behoort tot één van de grootste en meest diverse ski-gebieden van de wereld. Het ski-gebied van La Plagne bestaat uit ca. 225km pistes. Door een recente lift-verbinding met het ski-gebied van Les Arcs is het gebied in grootte bijna verdubbeld. Het gecombineerde ski-gebied van La Plagne met Les Arcs staat bekend onder de naam Paradiski.

Het ski-seizoen in La Plagne loopt van begin december tot eind april. Door de enorme grootte van het gebied is er voor skiërs van elk niveau genoeg uitdaging. En door de aanwezigheid van een gletsjer is het gebied redelijk sneeuwzeker. Mocht er toch niet genoeg sneeuw zijn, dan worden de sneeuwkanonnen ingezet.

Voor de wat meer ervaren skiërs is het een fantastisch ski-gebied met vele mogelijkheden en mooie routes door beboste gebieden. Maar ook de beginners komen hier zeker aan hun trekken, want er zijn de nodige beginners-gebieden en vanuit bijna elk resort is er een gemakkelijke route aanwezig. Ook is er genoeg off-piste skiën mogelijk voor de echt ervaren skiërs en zijn er vele zwarte pistes aanwezig.

Doordat La Plagne uit meerdere dorpjes is opgebouwd, kent het geen echt centrum. Ieder dorpje heeft haar eigen bars en restaurants. De hoger gelegen ski-dorpen kennen over het algemeen een drukker uitgaansleven dan de wat lager gelegen dorpjes. Maar elk dorp kent op z’n minst een feestcafé.

La Plagne is zo divers, dat het voor iedereen een perfecte wintersportbestemming is!