Kirchberg ligt in Tirol, in Oostenrijk en middenin het ski-gebied Kitzbühel. Het dorp dankt haar naam aan een duidelijk aanwezige kerk, ‘Kirch’ betekent namelijk ‘kerk’ in het duits. Kirchberg telt ca. 5220 inwoners en is door haar levendige après-ski één van de bekendste en populairste wintersportbestemmingen in Oostenrijk.

Het ski-gebied waar Kirchberg deel van uit maakt, is één van de grootste ski-gebieden van Europa en beschikt over ongeveer 165 km ski-pistes en 53 ski-liften/kabelbanen. De Kitzbühler Alpen zijn ook wel bekend onder de naam Skigrossraum Kitzbühel.

In het centrum van Kirchberg vertrekt een gondel voor de wereldberoemde Hahnenkamm afdaling. Verder is er een goed ski-bussensysteem, waar veel gebruik van wordt gemaakt aangezien de ski-liften buiten het centrum liggen. Ook voor de langlaufers rijdt er een gratis ski-bus.

Hoewel Kirchberg met name bekend staat om haar après-ski feesten, komt de skiër niets te kort. Op de hellingen van de Ehrenbachhöhe, de Pengelstein, de Steinbergkogel en de beroemde Hahnenkamm vinden de skiërs een grote verscheidenheid aan ski-pistes van verschillende moeilijkheidsgraad. Beginners kunnen het skiën onder de knie krijgen op de Gaisberg (1264m), die even buiten het centrum van Kirchberg ligt.

Ook is er een ski-route naar de Pass Thurn. Deze route is aangegeven met de bordjes Skisafari. Dit is een leuke dagtocht via hoofdzakelijk rode pistes. Via deze rode pistes en verschillende bergruggen gaat deze tocht naar het ski-gebied Resterhöhe boven de Pass Thurn.

Na het skiën draait het in Kirchberg dus om de après-ski, die al om 4 uur ‘s middags van start gaat. Iedereen komt naar het centrum toe en het feesten kan beginnen. Rond etenstijd neemt het gefeest even wat af, maar na de avondmaal wordt er gewoon weer vrolijk door gefeest.

Ook de snowboarders zijn in Kirchberg niet vergeten. Er is een half-pipe, een funpark en een boardercross.

Dus, op zoek naar een ski-vakantie gecombineerd met lekker feesten? Kirchberg heeft het!