De wintersportvakantie is over het algemeen een nogal dure vakantie. Zeker als u naar een van de populaire wintersportoorden gaat in Oostenrijk, Zwitserland, Italië of Frankrijk. Maar er zijn tegenwoordig ook genoeg mogelijkheden om een goedkopere wintersportvakantie te boeken.

Zo kunt u voor heel wat minder geld een prima wintersportvakantie hebben in een van de Oost Europese landen. Oost Europa biedt prachtige ski-gebieden met mooie pistes. Een voorbeeld van zo’n gebied is Bansko, in Bulgarije. Natuurlijk is het gebied qua grootte niet te vergelijken met een gebied zoals Trois Vallées in Frankrijk, maar in een week kun je toch slechts gebruik maken van een aantal pistes. Bansko is een kleiner, maar ook stuk goedkoper ski-oord en zeker voor de beginner een goed alternatief. Ook voor gezinnen met kinderen biedt Bansko een prima wintersportvakantie.

Ook kunt u naar Andorra gaan voor uw wintersportvakantie. Soldeu is een ski-oord in Andorra en is een ideaal resort voor beginners. De ski-passen zijn er betaalbaar en er is een groot aanbod aan goedkope restaurants.

Maar ook Frankrijk, Oostenrijk en Italië bieden goedkopere wintersportopties. U moet alleen zoeken naar de wat kleinere plaatsjes. Het uitgaansleven is er vaak een stuk rustiger, wat voor de een positief is, maar voor de ander juist een minpuntje.

Natuurlijk zijn er ook redenen om juist wel naar een duurder wintersportgebied te gaan, want de gezellige drukte en het uitgebreide après-skiën in deze gebieden kent ook z’n positieve kanten. Sommigen vinden het dan ook zeker het geld waard dat ze betalen om in een van de populaire wintersportoorden te verblijven.

Bedenk van te voren wat u wilt en hoeveel geld u daarvoor over heeft en ga vervolgens op internet op zoek naar de wintersportvakantie die het beste past bij uw budget en wensen. Of stap binnen bij een reisorganisatie en vraag daar informatie over de aangeboden reizen.

Veel plezier in de sneeuw!