Het dorp Gerlos ligt in het Oostenrijkse Zillertal, op de grens van de provincies Tirol en Salzburgerland. Gerlos is onder de Nederlanders misschien wel de populairste wintersportbestemming in Oostenrijk. Het kent de Oostenrijkse gezelligheid, uitdagende pistes en een uitbundige après-ski.

Gerlos is één van de hoogst gelegen dorpen in het Zillertal en biedt door deze hoge ligging een hoge sneeuwzekerheid tijdens de winter. De sneeuwkanonnen blijven dan ook over het algemeen werkloos.

Doordat Gerlos tegenwoordig verbonden is aan de Zillertal Arena, biedt het zo’n 160km ski-pistes, die met elkaar verbonden zijn door 55 liften. Hierdoor is het gebied uitgegroeid tot een van de populairste en grootste ski-gebieden van Oostenrijk. Ook hier rijden er ski-bussen die u gratis vervoeren naar de verschillende dalstations.

De Isskogel-lift brengt beginners naar tal van brede, blauwe pistes. De meer gevorderden kunnen uitdagende afdalingen maken in het nabijgelegen Königsleiten. En de ervaren skiër kan ook nog op een off-piste avontuur gaan. De rodeltocht op de Hainzeberg is ook een echte aanrader. Deze spectaculaire ride is maar liefst zeven kilometer lang. Je sleet met een hoge snelheid door naaldbossen, langs ravijnen en adembenemende vergezichten en komt uiteindelijk tot stilstand in het dorp. Zeer de moeite waard, als je het lef hebt natuurlijk.

Ook voor snowboarders zijn er de nodige faciliteiten aanwezig. Het grote en veel bezochte “Boarders Town Funpark” beschikt over een 400 meter lange boardercross en een spectaculaire half-pipe. Verder is er bij Krimml op de Gerlosplatte nog een 700m lang funpark en is er sinds kort bij de Krummbach-Sesselift een speciaal ‘Basic-Funpark’ voor de beginnende boarders.

Het centrum van Gerlos bestaat uit een langgerekte straat met aan weerszijden leuke winkeltjes, goede restaurants en gezellige kroegen. De après-ski begint altijd al vroeg op de piste in één van de gezellige bars daar. Later, als de zon achter de bergen verdwenen is, gaat iedereen terug naar het dorp en daar wordt de après-ski dan vrolijk voortgezet in één van de vele kroegen.

Lekker skiën in combinatie met een fantastische après-ski, dat is Gerlos!